Manuele Therapie Marsman, Fysiotape en algemene fysiotherapie in Den Haag

Bij Fysiotherapie Kaapseplein Den Haag wordt u individueel behandeld. We werken samen met u om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.


Bij het samenstellen van het behandelplan kijken we naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met onze adviezen en oefeningen zorgen we voor een grotere bewegingsvrijheid. 


Niet alleen bij aanhoudende of korte klachten kunt u terecht bij Fysiotherapie Kaapseplein in Den Haag. We kunnen ook samen met u klachten voorkomen door de aandacht op de preventieve gezondheidszorg. 


Naast de algemene fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in Manuele Therapie Marsman en Fysiotape volgens het Medical Taping Concept®. Wij zijn aangesloten bij Traumawerk Haaglanden.

MAAK EEN AFSPRAAK

Traumawerk Haaglanden

Het netwerk is een samenwerking tussen de traumachirurgen en fysiotherapeuten van het HMC en HAGA en de fysiotherapeuten van Traumawerk van de FysiGroepHaaglanden.

Afbeelding logo MTM

Manuele Therapie Marsman

Last van uw rug? Manuele Therapie Marsman is een therapie gericht op het functioneren van de wervelkolom. Hiermee kunnen uw rugproblemen worden opgelost.

Logo MTC

Fysiotape

Het Medical Taping Concept® is een Fysiotape, die de gewrichten stabiliseert en de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt.

Manuele Therapie Marsman

Manuele Therapie Marsman

Deze therapie is een specifieke onderzoeks‐ en behandelingsmethode, die gericht is op het functioneren van de wervelkolom en de gewrichten van de armen en benen. Deze methode is ontwikkeld door Jaap Marsman in samenwerking met docenten Ben Gelevert en Herman Leferink.


Specifieke mobilisatietechnieken
Manuele Therapie Marsman reikt een specifiek eigen inzicht aan, wat in de gehele fysiotherapie gebruikt kan worden. Een fysiotherapeut, die na de opleiding fysiotherapie een opleiding Manuele Therapie volgens de methode Marsman heeft gevolgd, zal na vragen over de klachtengeschiedenis en het lichamelijk onderzoek, specifieke mobilisatietechnieken uitvoeren.

Het doel
Het doel van de therapie is het in balans brengen van de wervelkolom door middel van subtiele gerichte mobilisering. De houding van de patiënt zal hierdoor verbeteren en de bewegingsvrijheid zal vergroot worden.

Herstel
Met de Manuele Therapie Marsman kan zowel het herstellen of verbeteren van verminderde beweeglijkheid als het verbeteren van vaardigheden van de dagelijkse activiteiten (werk, thuis, sport) worden bereikt. In het algemeen is Manuele Therapie Marsman geschikt voor klachten die naast pijn, gepaard gaan met slechter kunnen bewegen.

De effecten
De effecten van Manuele Therapie Marsman zijn veelal direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt makkelijker.

Voorbeeld afbeelding fysiotape

Fysiotape

Het Medical Taping Concept® is een van oorsprong Aziatische Fysiotape-methode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op de gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied bestaat uit:
 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat;
 • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen;
 • Houdingscorrectie;
 • Behandeling van problemen door overbelasting zoals een muis‐, tennis‐ of golfarm;
 • Bestrijding van hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel;
 • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten.

Het principe van Fysiotaping

De elastische Fysiotape van CureTape® zorgt door een
speciale manier van aanbrengen dat de huid wordt gelift. Hierdoor wordt
onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de
bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt
de druk op de pijnreceptoren af en vermindert de pijn. Door het genezingsproces
op deze manier continue te ondersteunen, wordt gezorgd voor een effect dat zich
verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de
Fysiotape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen,
ontstaat een unieke 24‐uurs behandeling.

De effecten van Fysiotaping zijn:

 • Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer;
 • Verbeteren van de spierfunctie;
 • Ondersteunen van de gewrichtsfunctie;
 • Pijndemping;
 • Neurofysiologische en segmentale beïnvloeding.

Traumawerk Haaglanden

Doel van het netwerk:


 • De beste zorg voor de patiënt in samenwerking met de betrokken ziekenhuizen om elke patiënt zo goed mogelijk te kunnen na behandelen. 
 • Voortdurende overleg en bijscholing d.m.v. casuïstiek besprekingen samen de trauma-artsen. Maandelijks komt het netwerk daarvoor bij elkaar. 
 • Het opstellen van richtlijnen voor de nabehandeling van bepaalde aandoeningen zoals bijvoorbeeld een heupfractuur.
 • Makkelijk overleg, doordat direct contact tussen de hulpverleners mogelijk is.

Traumafysiotherapie:
Bij traumafysiotherapie worden patiënten begeleidt bij de revalidatie na een operatie of andere behandeling als gevolg van een trauma (botbreuken / luxaties).

Een gespecialiseerde traumafysiotherapeut heeft naast de cursus trauma fysiotherapie een intensieve opleiding gehad van traumachirurgen om het inzicht in de verschillende trauma’s en de mogelijke conservatieve en operatieve behandelingen te vergroten.
Vanaf de operatie tot aan het behalen van uw einddoel is een trauma fysiotherapeut de aangewezen persoon om u te begeleiden.
Traumachirurgen zullen patiënten adviseren om naar een bij het netwerk aangesloten fysiotherapeut te gaan.