Praktijk voor Fysiotherapie Kaapseplein in Den Haag
Manuele Therapie Marsman en Fysiotape

Manuele Therapie Marsman, Fysiotape en het Traumanetwerk Haaglanden

Bij de Praktijk voor Fysiotherapie Kaapseplein Den Haag wordt u individueel behandeld. We werken samen met u om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. 

Bij het samenstellen van het behandelplan kijken we naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met onze adviezen en oefeningen zorgen we voor een grotere bewegingsvrijheid. 

Niet alleen bij aanhoudende of korte klachten kunt u terecht bij Praktijk voor Fysiotherapie Kaapseplein in Den Haag. We kunnen ook samen met u klachten voorkomen door de aandacht op de preventieve gezondheidszorg. 

Naast de algemene fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in Manuele Therapie Marsman en Fysiotape volgens het Medical Taping Concept. Wij zijn aangesloten bij het Traumanetwerk Haaglanden

Lees meer over onze specialisaties

Traumanetwerk Haaglanden                                                                                 Wij zijn verbonden aan het traumanetwerk Haaglanden, bestaande uit traumatologen en revalidatieartsen van het MCH+ (Antoniushove, Bronovo en Westeinde ziekenhuis), Hagaziekenhuis, Sophia Revalidatie in samenwerking met fysiotherapeuten uit de regio Haaglanden. Door kennis en ervaring met elkaar te delen kunnen wij een hoge kwaliteitsstandaard traumarevalidatie aanbieden.

Manuele Therapie Marsman
Last van uw rug? Manuele Therapie Marsman is een therapie gericht op het functioneren van de wervelkolom. Hiermee kunnen uw rugproblemen worden opgelost.

Lees meer

Fysiotape
Medical Taping Concept is een Fysiotape, die de gewrichten stabiliseert en de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt.

Lees meer

Manuele Therapie Marsman

Deze therapie is een specifieke onderzoeks‐ en behandelingsmethode, die gericht is op het functioneren van de wervelkolom en de gewrichten van de armen en benen. Deze methode is ontwikkeld door Jaap Marsman in samenwerking met docenten Ben Gelevert en Herman Leferink.

Specifieke mobilisatietechnieken
Manuele Therapie Marsman reikt een specifiek eigen inzicht aan, wat in de gehele fysiotherapie gebruikt kan worden. Een fysiotherapeut, die na de opleiding fysiotherapie een opleiding Manuele Therapie volgens de methode Marsman heeft gevolgd, zal na vragen over de klachtengeschiedenis en het lichamelijk onderzoek specifieke mobilisatietechnieken uitvoeren.

Het doel
Het doel van de therapie is het in balans brengen van de wervelkolom door middel van subtiele gerichte mobilisering. De houding van de patiënt zal hierdoor verbeteren en de bewegingsvrijheid zal vergroot worden.

Herstel
Met de Manuele Therapie Marsman kan zowel het herstellen of verbeteren van verminderde beweeglijkheidalswel het verbeteren van vaardigheden van de dagelijkse activiteiten (werk, thuis, sport) worden bereikt. In het algemeen is Manuele Therapie Marsman geschikt voor klachten die naast pijn, gepaard gaan met slechter kunnen bewegen.

De effecten
De effecten van Manuele Therapie Marsman zijn veelal direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt makkelijker.

Fysiotape

Het Medical Taping Concept® is een van oorsprong Aziatische Fysiotapemethode, die niet alleeen een stabiliserende werking heeft op de gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt.

Het indicatiegebied

- (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat
- Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen
- Houdingscorrectie
- Behandeling van problemen door overbelasting zoals een muis‐, tennis‐ of golfarm
- Bestrijding van hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
- Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten

Het principe van Fysiotaping    

De elastische Fysiotape van CureTape® zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en vermindert de pijn. Door het genezingsproces op deze manier continue te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de Fysiotape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24‐uurs behandeling


De effecten van Fysiotaping

- Activering / regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer
- Verbeteren van de spierfunctie
- Ondersteunen van de gewrichtsfunctie
- Pijndemping
- Neurofysiologische en segmentale beïnvloeding

Gegevens

Contactformulier

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak

Onze locatie